Koos Wessels

Koos Wessels

Directie Emergo

Koos Wessels is eigenaar en directeur van Emergo. Koos heeft meer dan 35 jaar ervaring in de prefab woningbouw. Na 23 jaar bij een gerenommeerde onderneming in prefab houtconstructies te hebben gewerkt, is hij samen met zijn compagnon Hendrik-Jan Weggeman in 2004 Emergo gestart.

Emergo staat voor plezierig wonen voor iedereen. De onderneming is in ruim tien jaar uitgegroeid van een startup naar een bedrijf waar ruim 130 professionals dagelijks met veel kennis, kunde en plezier werken. “Wij voorzien op jaarbasis ongeveer vijfduizend woningen van nieuwe daken”, vertelt Wessels.

De komende jaren wordt ook in de woningbouw een serieuze bijdrage gevraagd voor het verwezenlijken van het klimaatakkoord. Emergo wil met de gebouwschil een zo hoog mogelijke warmteweerstand en integratie van duurzame energiesystemen hier een actieve bijdrage aan leveren. Wessels: “We werken met volle focus aan innovatieve duurzame producten die we in de nabije toekomst op de markt zullen brengen”

Meer dan ooit betekent bouwen samenwerken en kennis delen. Emergo is niet voor niets co-maker van diverse grote Nederlandse bouwondernemingen. Wessels: “Onze drive is om samen met de klant woningen te ontwerpen en te realiseren waarin iedereen plezierig kan wonen”.