Hendrik-Jan Weggeman Koos Wessels 31 mei 2017 Leestijd: 3 minuten

Bouwen is topsport!

Erben Wennemars op bezoek bij Emergo

Topsporters willen mensen plezier laten beleven én winnen. Diezelfde drive verwoordt Emergo in zijn missie: Plezierig wonen voor iedereen! Erben Wennemars ziet veel overeenkomsten in de manier waarop hij sport benadert en de wijze waarop Emergo onderneemt.

Het gaat goed met de Nederlandse woningbouw. Bouwbedrijven werken samen aan een prettige en duurzame woonomgeving. We krijgen volop kansen en uitdagingen om waarde toe te voegen aan de woningen voor duizenden Nederlanders. In de eerste plaats op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid, maar daarnaast ook in kwantiteit. 

Emergo groeit en ontwikkelt volop mee. We bruisen van energie en motivatie en willen graag onze ambities en die van onze partners waarmaken. Nu én in de toekomst. Eind 2016 breidden we onze productiecapaciteit uit en nog voor we op de helft van 2017 zijn, wordt deze al volop benut. Daarom maken we inmiddels alweer plannen voor de toekomst.

"Wennemars: “Ik heb 15 jaar lopende band werk gedaan, 15 jaar rondjes geschaatst. Heel makkelijk: rechtuit, linksaf, rechtuit, linksaf. En toch heb ik nooit één leeg rondje geschaatst. Ik dacht altijd: hoe kan het anders, hoe kan het beter?””

Onmisbaar voor onze groei zijn onze eigen mensen, de professionals die elk dag opnieuw hun passie en expertise inzetten om topproducten en -diensten te leveren. We verwelkomden de afgelopen maanden veel nieuwe collega’s in ons bedrijf. Het is essentieel dat we de kernwaarden van Emergo uitdragen en verankeren in ons groeiende team. We voelen de behoefte onze medewerkers te inspireren en te faciliteren in hun persoonlijke groei.

Bij alle groeiambities is het essentieel om je af te vragen: waarom doen we dit? Plezierig wonen voor iedereen! is onze gemeenschappelijke visie. Als je wilt excelleren, moet je focus houden op je eigen waarden. Ook moet je doelgericht werken en jezelf elke dag opnieuw afvragen hoe je het beter kunt doen dan de vorige keer. Precies zoals een topsporter dat doet.

We kunnen leren van de topsport. Daarom hebben we Erben Wennemars uitgenodigd voor een inspiratie-dag om ons hele team mee te nemen in zijn visie en ervaringen. Deze topschaatser weet als geen ander wat je moet doen om te groeien tot een niveau van wereldklasse. Hij weet ook wat er nodig is om echt te winnen.

De wensen en verwachtingen vanuit onze omgeving blijven veranderen, technologie zal zich blijven ontwikkelen. Daarom willen we een lerende organisatie zijn die uitdaging en kansen biedt aan de medewerkers. Wij gaan dat vormgeven in onze Emergo School of Industry. En natuurlijk leren wij niet alleen. Emergo staat juist voor samenwerken, co-creëren. Bouwen is topsport! En bouwen is teamsport! Winnen doe je dus samen. Daarom kiezen wij uit overtuiging voor innoverende samenwerking met onze bouwpartners. Inzichten, kennis, ervaringen maar ook ambities delen is het vliegwiel voor vooruitgang!

Emergo visie nummer 2

Dit artikel komt uit ons eigen blad Emergo visie. Klik op de link om te lezen.

Nr. 2 - mei 2017