Emergo Prefab locatie Stadskanaal

Over Emergo

Emergo Prefab is een innovatieve bouwpartner, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van prefab bouwcomponenten zoals prefab daken, prefab wandenprefab dakkapellen en prefab woonmodules. Naast prefab bouwcomponenten levert Emergo duurzame energiesystemen voor zonnestroom en zonnewarmte, en complete modulaire woningen. We zijn gevestigd in Stadskanaal en Almelo en zijn door heel Nederland actief met montageteams. Emergo staat voor plezierig wonen voor iedereen. We willen met onze producten, oplossingen en en expertise een vernieuwende bijdrage leveren aan de Nederlandse woonomgeving.

Bouwen aan de toekomst

Emergo is een familiebedrijf dat zich kenmerkt door toewijding en teamspirit. Een echt maakbedrijf waar elke werkdag het getik van pneumatische hamers zich mengt met de radiomuziek. Koos Wessels en Hendrik-Jan Weggeman begonnen meer dan achtien jaar geleden met een droom en een visie: Plezierig wonen voor iedereen. Duurzame en circulaire prefab bouwoplossingen winnen aan relevantie in de hedendaagse woningbouw. Een plezierige woonomgeving realiseren is een gemeenschappelijke uitdaging voor elke bouwondernemer samen met zijn bouwpartners. Emergo wil een partner zijn die vernieuwende industriële oplossingen biedt voor een duurzame gebouwschil en de energiehuishouding in de seriematige woningbouw.

Ons motto: Plezierig wonen voor iedereen!

Complete dakoplossing

Emergo is niet zomaar een prefab dakenproducent. We leveren een complete en integrale prefab dakoplossing voor zowel de seriematige nieuwbouw als renovatie. Emergo biedt zijn klanten één aanspreekpunt voor ontwerp en levering van prefab daken, maar verzorgt ook desgewenst montage en eindafwerking van het dak met pannen of in het dak geïntegreerde PV-panelen.

Productie in fabriek Emergo Prefab

 

Plezierig samenwerken

Emergo staat ook voor plezierig samenwerken. Een goede werksfeer, werk dat bij je past en collegialiteit zijn belangrijke energiebronnen bij het werk. Emergo investeert bewust in een positieve werkomgeving. Wie blij en gemotiveerd is, kan immers goed werk leveren: opgeladen, vol energie! De Emergo-familie bestaat inmiddels uit ruim honderdnegentig gedreven professionals die dagelijks een bijdrage leveren aan een plezierige leefomgeving. Zo groeit niet alleen Emergo, maar maken de medewerkers zelf ook persoonlijke groei door. Bij Emergo is altijd ruimte voor goede en nieuwe ideeën. Onze specialisten, ervaren vakmensen en talenten werken aan oplossingen voor het plezierig wonen van de toekomst. Ze zijn niet alleen goed, maar hebben ook duidelijk plezier in hun werk en voelen zich thuis bij Emergo.

Onze moderne productiefaciliteiten bieden een optimaal geconditioneerde omgeving voor de vervaardiging van HSB-producten voor de seriematige woningbouw. Onze kracht ligt in onze 'best practices' die we telkens verbeteren.
 

Industrialisatie in de bouw

Als producent van prefab daken, gevels, woonmodules en complete modulaire woningen, zijn we actief betrokken bij de industriële innovatie van de bouw. Hoewel industrialisatie in de bouw niet nieuw is, worden er vandaag de dag wel serieuze vervolgstappen op dat pad gezet. De innovaties en ontwikkelingen van vandaag maken het mogelijk om kostenefficiënt kleine series woningen te produceren die ook nog invulling geven aan de individuele wensen van de woonconsument.

Onze ambitie is om samen met conceptbouwers de woningbouw echt te industrialiseren. Als vormgevers, bouwers én industriële partners een woonconcept met optimale basisprincipes en -details ontwikkelen, kan op die basis eindeloos worden gevarieerd in afmeting, vorm en materiaalgebruik. Als de basis goed staat én wordt gerespecteerd, dan heeft dat een enorm positief effect op kwaliteit en snelheid van zowel de engineering, productie als montage van onze producten.

Wij geloven dat nieuwbouw of renovatie van een woning in vijf dagen de nieuwe standaard gaat worden!

Koos Wessels en Hendrik-Jan Weggeman
Koos Wessels en Hendrik-Jan Weggeman, directie Emergo Prefab

Feiten & Cijfers

Eén op de acht nieuwbouwwoningen in Nederland krijgt tegenwoordig een Emergo-dak. Van de top tien bouwbedrijven in Nederland, is de helft klant bij Emergo. Niet alleen de commerciële bouwondernemingen, ook woningbouwcorporaties werken graag samen met Emergo, dat inmiddels behoort tot de top drie van Nederlandse prefab dakenproducenten. We zijn co-maker van grote en middelgrote bouwbedrijven in Nederland, en geven tienduizenden Nederlanders letterlijk een dak boven het hoofd. Wij zijn ons ervan bewust dat hun huis het thuis is waar zij plezierig en comfortabel willen wonen. Daar wil Emergo elke dag een bijdrage aan leveren. Niet slechts voor de happy few maar juist voor iedereen.

190

werknemers

2.300

vrachten per jaar

3.600

woningen per jaar

79

gevolgde opleidingen

317.030

vierkante meter dak per jaar