Hendrik-Jan Weggeman Koos Wessels 7 april 2020 Leestijd: 5 minuten

Hendrik-Jan Weggeman en Koos Wessels: Wat staat ons te wachten?

Directie van Emergo: Koos Wessels en Hendrik-Jan Weggeman

Directeuren Koos Wessels en Hendrik Jan Weggeman vertellen over de gezondheid van onze medemens en wat het jaar 2020 voor Emergo zal betekenen.

Een nieuw jaar

Het afgelopen jaar is een intensief jaar geweest. Naast de dagelijkse productie en projecten is vorig jaar de nieuwbouw van onze fabriek in Almelo gestart en is de nieuwe productiehal in gebruik genomen. Daarnaast is de ontwikkeling van het Premodu-woningconcept gestart en is ons indak PV-systeem Navitect II doorontwikkeld. Het nieuwe jaar, 2020, is begonnen. Dit zal een intensief jaar worden met nieuwe ontwikkelingen en geplande evenementen. Dit wordt ook een jaar met zaken die niet te voorspellen zijn en daar zijn we ons inmiddels van bewust. “We moeten in 2020 een serieuze puzzel leggen” schreven we in de Emergo Visie van december 2019. Dat deze puzzel aan het begin van dit jaar nieuwe stukjes heeft gekregen zal niemand ontgaan zijn.
 

Emergo visie Hendrik-Jan Weggeman en Koos Wessels Emergo Prefab
Visie Hendrik-Jan Weggeman en Koos Wessels Emergo Prefab

Gezondheid van onze medemens

Midden in het ontwikkelen van onze producten en het uitvoeren van onze projecten is één zaak op dit moment het belangrijkst: de gezondheid van onze medemens. Iets wat ons compleet overviel is het coronavirus. Op dit moment staat de wereld op zijn kop. De complete bevolking en de hele wereldeconomie heeft te maken met de effecten van het coronavirus. Zowel in de privé- als in de zakelijke omgeving. In alle landen worden er maatregelen getroffen om te voorkomen dat dit virus zich verder uitbreidt en om waar mogelijk het virus te bestrijden.

Vanzelfsprekend volgen wij ook alle aangekondigde maatregelen op van het RIVM en hopen daarmee ook binnen Emergo het coronavirus te weren en zo onze medewerkers binnen ons vermogen te beschermen. Vanzelfsprekend heeft dit enige invloed op de voortgang van diverse projecten. Wij doen er alles aan om onze klanten naar aller tevredenheid te blijven bedienen en de projecten - binnen de maatregelen die genomen worden - zoveel mogelijk door te laten gaan.

Alles onder één dak in Almelo

Begin mei hopen we ons nieuwe kantoor in Almelo in gebruik te nemen. Onze medewerkers in Almelo zullen verhuizen van het tijdelijke kantoor naar de nieuwe locatie op het XL Businesspark. Daarnaast zullen de werkvoorbereiding van de montage en de afdeling Energiesystemen hier ook gehuisvest worden. Hiermee hebben we al onze producten en medewerkers onder één dak.

In Almelo hebben we voldoende ruimte om onze prefab producten en het Premodu-woningconcept door te ontwikkelen.

Emergo inspiratiedag van 2019 in de fabriek van Almelo

Renovatie en Nieuwbouw

We hebben een enorme maatschappelijke uitdaging als we denken aan de bouwopgave en de verduurzaming van onze woonomgeving. Naast de nieuwbouw heeft Emergo het komende jaar ook een groot percentage aan renovatieprojecten in de planning staan. Dit zal de komende jaren ook een behoorlijk aandeel blijven. De nieuwbouw heeft ook een grote uitdaging als we denken aan de huidige woningnoodramp.

Totaal moeten er 75.000 nieuwbouwwoningen gebouwd gaan worden. Emergo hoopt naast al haar prefab producten ook de complete woningconcepten te bouwen. Inmiddels zijn voor de eerste projecten de opdrachten verstrekt om te bouwen. Wij hopen hierdoor ook mee te werken aan de gezamenlijke opgave die we als bouwend Nederland hebben. Op dit moment wordt er op de daken van de meeste renovatieprojecten Navitect I gemonteerd. Het komende jaar zal hier ook een kentering naar het Navitect II indaksysteem plaatsvinden. Door ervaring en ontwikkeling wordt het Navitect II systeem ook steeds aantrekkelijker om toe te passen bij renovatieprojecten.

Vakbeurzen PREFAB en Energie

We hopen 6 t/m 8 oktober weer op de vakbeurzen PREFAB en Energie te staan met onze nieuwe ontwikkelingen. Hier zal extra aandacht besteed worden aan ons Navitect II-systeem en het Premodu-woningconcept. De combinatie prefab en energie past heel goed bij elkaar. We maken grote stappen in prefab als deze twee disciplines hun handen in één slaan. Emergo heeft met de hiervoor genoemde onderdelen stappen gezet.

Emergo stand in de PREFAB beurs in Brabanthallen

Prefab wanden

Zoals eerder aangekondigd is gelijk met de ingebruikname van onze nieuwe fabriek ook de wandenproductie uitgebreid ten behoeve van de seriematige woningbouw, zowel voor de grondgebonden woningen als ook de seriematige hoogbouw. De eerste grotere projecten zijn nu in uitvoering, waarbij er in de fabriek steenstrips aangebracht worden op de wanden.

Prefab wanden productie in de hal van Emergo in Almelo
Prefab dakenproductie in de fabriek van Emergo in Almelo

Al met al staat er veel op de agenda voor het jaar 2020

We hopen dit jaar al onze huidige en nieuwe klanten optimaal te kunnen bedienen. Daarnaast nodigen we jullie uit om - na de bestrijding van het coronavirus - een kijkje te komen nemen in onze inspiratieruimte en om het Premodu-woningconcept te komen bezichtigen in Almelo.

Directie Emergo

Emergo visie nummer 13

Dit artikel komt uit ons eigen blad Emergo visie. Klik op de link om te lezen.

Nr. 13 - maart 2020