Koos Wessels 1 oktober 2018 Leestijd: 2 minuten

Nul op de Meter (NOM)

Nul-op-de-Meter_-Emergo-Prefab

Door te bouwen laten mensen al eeuwenlang een 'afdruk' op onze aarde na. We moeten zuinig zijn op onze leefomgeving en dus spaarzaam met de 'bouwafdruk'. Emergo levert graag zijn bijdrage aan de verduurzaming van de Nederlandse bouw.

Houtsysteembouw draagt veel duurzame eigenschappen in zich. Maar het kan altijd beter en als voorloper in de sector bedenken we steeds nieuwe oplossingen en implementeren we technologische ontwikkelingen. Emergo brengt verschillende oplossingen bij elkaar en is zo in staat een wezenlijke bijdrage te leveren aan energie-neutrale woningen. Wij brengen bijvoorbeeld de warmtevraag van woningen omlaag door wanden en daken optimaal te isoleren. Het dak van een woning is vervolgens een uitgelezen plek om zonne-energie op te wekken.
 

Wat is Nul op de Meter (NOM)?

Een nul op de meter woning is een huis dat evenveel energie opwekt als het nodig heeft voor het huis en het huishouden. Nom kan worden bereikt door een optimale woningschil-isolatie, slimme instalaties en het zelf opwekken van duurzame energie.  En hoe wordt dat betaald? Met het geld van de oude energierekening. Hierdoor blijven de woonlasten voor de bewoners gelijk, een beter huis voor hetzelfde geld dus.  
 

Onze oplossingen

Emergo brengt verschillende oplossingen bij elkaar en is zo in staat een wezenlijke bijdrage te leveren aan energie-neutrale woningen. Wij brengen bijvoorbeeld de warmtevraag van woningen omlaag door wanden en daken optimaal te isoleren. Het dak van een woning is vervolgens een uitgelezen plek om zonne-energie op te wekken. Nul op de meter kan worden bereikt bij nieuwbouw maar zeker ook bij renovatie.  
 

Verouderde woningen renoveren naar NOM

Bij een complete renovatie wordt de woningschil in ieder geval verbeterd tot het niveau van nieuwbouw. Door betere isolatie en een goede kierdichting toe te passen en tegelijk moderne installaties te plaatsen, is het zelfs mogelijk om van een verouderde woning nul op de meter te maken. PV-panelen of zonnecollectoren worden daarbij in gevel en dak ge├»ntegreerd. Emergo engineert en levert perfecte prefab oplossingen met:  
 

  • Hoge isolatiewaarden
  • Luchtdichte & koudebrugvrije detaillering
  • Integrale oplossingen voor passief installaties (WTW, zonneboilers, ed.)