Hendrik-Jan Weggeman

Hendrik-Jan Weggeman

Directie Emergo

Hendrik-Jan Weggeman is eigenaar en directeur van Emergo. Hendrik-Jan is geschoold als technisch bedrijfskundig ingenieur. Hij heeft jarenlange ervaring als leidinggevende en adviseur in zowel de industrie als in de ICT-sector. In 2004 is hij samen met zijn compagnon Koos Wessels de onderneming Emergo gestart.

“Nederland staat de komende decennia voor een immense uitdaging. Willen we de gebouwde omgeving in 2050 geheel energieneutraal maken, dan moeten we samen meer dan 100.000 woningen per jaar modificeren”, zegt Weggeman.

Emergo wil met een optimaal geïsoleerde gebouwschil en fraaie integratie van duurzame energiesystemen een actieve bijdrage leveren aan de energietransitie. Emergo brengt een uniek BIPV-dak op de markt met een mooi uiterlijk waarbij de PV-panelen de waterkerende laag vormen.

Weggeman: “In alle geledingen van de samenleving groeit het besef van de noodzaak, en de motivatie om duurzame energieoplossingen te omarmen. Het is nu het moment om niet langer te praten, maar om tot actie over te gaan!”

Meer dan ooit betekent bouwen samenwerken en kennis delen. Emergo is niet voor niets co-maker van diverse grote Nederlandse bouwondernemingen. Weggeman: “Emergo richt zich met beproefde producten en oplossingen op de mainstream woningbouw. Daarom is ons motto: Plezierig wonen, voor iedereen!”