Hendrik-Jan Weggeman 5 juli 2018 Leestijd: 3 minuten

Energiedak Navitect II

Met het nieuwe energiedak van Emergo valt er wat te kiezen. Je krijgt een dak dat er mooi uit ziet en 30 jaar lang het vermogen levert dat past bij jouw woonwensen. Met deze ontwerpfilosofie hebben we ons energiedak Navitect II ontwikkeld: een BIPV totaaloplossing voor zowel de seriematige nieuwbouw als de renovatie van woningen.

Er valt wat te kiezen!

Keuzevrijheid realiseren is geen kleinigheid, bijna alle PV-panelen hebben immers een standaard maat. De solar industrie is nog niet zoveel verder dan Henry Ford met zijn T-Ford: “Je kunt alle kleuren kiezen als het maar zwart is.” We zien partijen in deze branche die oog krijgen voor de toepassing van hun zonnepanelen in de gebouwde omgeving. Dit zijn onze partners. Door met meerdere fabrikanten samen te werken, kan Emergo de totaaloplossing aanbieden die het beste past bij een woningbouwproject. We kunnen variëren in de formaten, vermogen en binnenkort ook de kleur van PV-panelen.

 

30 jaar vermogensgarantie

Met een energiedak van Emergo wordt een woning je eigen duurzame energiefabriekje. Het spreekt voor zich dat je niet alleen een mooi dak wil, maar dat deze investering zich ook door de jaren heen terugbetaalt. Bij de keuze van panelen is daarom vermogensgarantie een cruciaal. Emergo kiest daarom bij het vormgeven van het energiedak voor glas-glas PV-panelen. De voordelen van glas-glas PV-panelen zijn: minder degradatie in de opbrengst, geen micro-scheuren, veel beter bestand tegen extreme weersomstandigheden en een veel langere levensduur. Daarom wordt er op deze producten een vermogensgarantie van 20 tot 30 jaar gegeven, waardoor je over een hele lange periode zeker bent van de opbrengst.

 

Totaaloplossing

Het Emergo Navitect II energiedak is een totaaloplossing. Allereerst helpen wij de klant om tot een optimaal dakontwerp te komen waarin het energiefabriekje mooi is geïntegreerd, zodat het er fraai uit ziet en het gewenste vermogen levert tegen een optimale prijs. Door glas-glas PV-panelen zonder frame toe te passen en deze blind te bevestigen, wordt een duurzaam, maar ook esthetisch hoogwaardig dak gerealiseerd. De PV-panelen krijgen de functie om neerslag te weren en af te voeren. Hierdoor wordt een andere waterkerende laag, zoals pannen, felsplaten, kunststof onderplaten of EPDM-folie op de dakconstructie uitgespaard. Door middel van een gepatenteerd en slim bevestigingssysteem worden de PV-panelen bevestigd aan de dakconstructie. Hierdoor zijn de PV-panelen zeer snel te monteren op de prefab voorbereide daken. Dakramen, dakdoorvoeren, randafwerking en andere functies in het dak worden tussen de PV-panelen geïntegreerd. De PV-panelen zijn per stuk uitwisselbaar.

 

Een fraai dak met een echt groen label

Ligt er een energiedak van Emergo op je woning en schijnt de zon, dan kun je er zeker van zijn dat jouw energiefabriekje echte groene stroom maakt! Lang niet alle groene energie die je bij de energiemaatschappij koopt, is echt zo groen. Door de handel in CO2-emissierechten wordt grijze stroom die opgewekt is in gas- en kolencentrales ‘groengewassen’. De energieleverancier koopt certificaten van partijen die hun uitstootrechten niet hebben ‘opgemaakt’ en mag daarmee grijze stroom met een groen label leveren.


Het Navitect II energiedak wordt ontwikkeld in het project ‘Universeel Zonnedak’, waarvoor subsidie wordt verkregen vanuit de VIA-regeling (Versneller Innovatie Ambities) van het SNN.

 

Emergo visie nummer 5

Dit artikel komt uit ons eigen blad Emergo visie. Klik op de link om te lezen.

Nr. 5 - maart 2018