30 mei 2019 Leestijd: 1 minuut

Weboma tekent samenwerking voor houten woningen

We zijn verheugd aan te kondigen dat Emergo Prefab en Weboma een samenwerkingsovereenkomst zijn aangegaan om volwaardige modulaire houten woningen te realiseren in Zuid-Holland. Samen streven we naar duurzame en innovatieve woonoplossingen voor de toekomst!

De Westlandse Bouwmaatschappij (Weboma) is een bekende naam in Zuid-Holland. Vanuit het Westland ontwikkelt en bouwt Weboma inmiddels al meer dan 70 jaar een veelheid aan woningen en utiliteitsgebouwen. Emergo en Weboma sluiten de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van houten grondgebonden woningen en appartementen.

Innovatie in prefab modulaire bouw

Premodu is een innovatief woningconcept dat inspeelt op de groeiende behoefte aan duurzaam wonen. Met behulp van prefab modulaire bouwtechnieken kunnen woningen sneller en efficiĆ«nter worden gerealiseerd. De modules worden in de fabriek geproduceerd en vervolgens op de bouwplaats geassembleerd. Dit resulteert in aanzienlijk kortere bouwtijden, minder overlast voor omwonenden en een hogere kwaliteit van de woningen.

Duurzaamheid als prioriteit

Een van de kernwaarden van deze samenwerking is duurzaamheid. Beide bedrijven streven ernaar om de ecologische voetafdruk van de bouwsector te verkleinen door gebruik te maken van duurzame materialen en energie-efficiƫnte bouwmethoden. De beide partijen kijken uit naar de toekomst en verwachten vele mooie projecten te kunnen realiseren, om het woningtekort in Nederland te kunnen verkleinen.