26 juni 2021 Leestijd: 3 minuten

Samenwerking KlokGroep, Emergo en Oosterpoort voor realisatie duurzame prefab woningen

Hendrik-Jan Weggeman, Eugene Janssen, Stefan van Duijnhoven en Koos Wessels ondertekenen namens Emergo, Klokgroep en Oosterpoort de samenwerkingsovereenkomst.

Vorige week hebben KlokGroep en Emergo de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het realiseren van duurzame, betaalbare en snel te bouwen (prefab) woningen op verschillende locaties in de komende jaren. De woningen – die deel uitmaken van het woningconcept Premodu van Emergo, en door KlokGroep onder de naam Optimaat worden vermarkt – zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens.

De eerste 12 Premodu-woningen worden gerealiseerd bij nieuwbouwproject Hof van Overasselt , waar woningcorporatie Oosterpoort  4 van de 12 woningen afneemt en inzet voor de sociale huur. De 8 overige woningen zijn verkocht in de categorie betaalbare koop (€ 210.000,- VON).
 

Betaalbare prefab woningen voor één- tot tweepersoonshuishoudens

In samenwerkging met onder meer KlokGroep ontwikkelt Emergo een modulair prefab woningconcept dat de naam Premodu draagt. KlokGroep past als eerste samenwerkingspartner het Premodu-woningconcept toe. Om te beginnen biedt Premodu oplossingen voor kleinere (1-2 persoons) huishoudens, en in de komende periode zal het woningconcept verder uitgebreid worden. Het project in Overasselt is de eerste van een groeiende serie projecten die op basis van het woningconcept in samenwerking met diverse partners in ontwikkeling zijn.
 

Premodu: snel, betaalbaar en duurzaam

Het modulaire woningconcept Premodu biedt een efficiënte en duurzame bouwmethode. De bouw van de woningen gaat snel, doordat deze prefab worden geproduceerd in onze fabriek. Zo bevinden de badkamer, keuken, toilet, trap en installaties zich allemaal in één module. Vanuit deze kern wordt er in elementen voortgebouwd. Daarbij gaat de woning stekkerklaar naar de bouwplaats.
Op de bouwplaats worden de woningen in 5 tot 10 dagen gemonteerd en sleutelklaar opgeleverd. Door de korte bouwtijd is ook de milieubelasting op de bouwplaats laag. De CO2-footprint van het Premodu-concept ligt sowieso een stuk lager dan bij conventionele bouwmethoden. De woning is namelijk grotendeels opgetrokken uit hout, in dit biobased materiaal ligt immers CO2 opgeslagen.
 

Samenwerking tussen Emergo, KlokGroep en Oosterpoort

Emergo richt zich voornamelijk op de prefab productie van de woningen in de fabriek. Voor het vermarkten en de verkoop is de samenwerking met KlokGroep aangegaan en is vorige week de  samenwerkingsovereenkomst gesloten. Woningcorporatie Oosterpoort heeft in Hof van Overasselt 4 Premodu-woningen afgenomen van KlokGroep en is verantwoordelijk voor de verhuur en het beheer van deze woningen. Vorige week is de samenwerkingsovereenkomst tussen de 3 partijen gesloten (zie foto).
Voor woningcorporaties zoals Oosterpoort is de Premodu-woning een ideaal product vanwege de modulaire en betaalbare bouw: de woningen kunnen flexibel in kleine of grotere aantallen worden gerealiseerd en door de korte bouwtijd is er geen grote bouwplaats nodig en zijn de bouw(plaats)kosten gering. Hierdoor sluiten de woningen optimaal aan bij de wensen en vraagstukken in de woningmarkt.

Van links naar rechts: Hendrik-Jan Weggeman (Directeur Emergo), Eugene Janssen (Directeur-bestuurder Oosterpoort), Stefan van Duijnhoven (Directeur KlokGroep Wonen), Koos Wessels (Directeur Emergo)
Hendrik-Jan Weggeman (Directeur Emergo), Eugene Janssen (Directeur-bestuurder Oosterpoort), Stefan van Duijnhoven (Directeur KlokGroep Wonen), Koos Wessels (Directeur Emergo)
Hendrik-Jan Weggeman, Eugene Janssen en Stefan van Duijnhoven
Hendrik-Jan Weggeman (Emergo), Eugene Janssen (Oosterpoort), Stefan van Duijnhoven (Klokgroep)
Koos Wessels (directeur Emergo) en Stefan van Duijnhoven (Klokgroep)
Koos Wessels (directeur Emergo) en Stefan van Duijnhoven (Klokgroep)
Om de samenwerkingsovereenkomst te vieren tussen Emergo, Klokgroep en Oosterpoort kan de taart niet ontbreken.

Van links naar rechts: Hendrik-Jan Weggeman (Directeur Emergo), Eugene Janssen (Directeur-bestuurder Oosterpoort), Stefan van Duijnhoven (Directeur KlokGroep Wonen), Koos Wessels (Directeur Emergo)

Wil je meer informatie over Premodu?

Bezoek dan onze Premodu pagina: www.premodu.nl

Duurzame prefab Premodu woningen in Overasselt voor Oosterpoort