21 augustus 2018 Leestijd: 5 minuten

Project in Vizier: Tudorpark

Samenwerking tussen Dura Vermeer en Emergo in Hoofddorp

Dura Vermeer en Emergo werken aan een bijzonder nieuwbouwproject in Hoofddorp: Tudorpark. Samen bouwen wij zo’n zevenhonderd woningen in een karakteristieke Engelse Tudor-bouwstijl.


Onderscheidende architectuur komt hier samen met slim bouwen en excellente samenwerking. Waarbij de experts van beide bedrijven de romantische stijl met behulp van een modern BIM-model eerst virtueel in elkaar sleutelen.
 
De bouw van het Tudorpark is de grootste uitbreiding van Hoofddorp sinds de jaren negentig. Een prestigieus project bovendien: dankzij de stijl van Tudor krijgen de woningen een karakteristieke en rijke uitstraling. De Tudor-stijl stamt uit de Engelse architectuur tijdens de regeerperiode van het vorstenhuis Tudor (1485 tot 1603). De stijl kenmerkt zich door de vele ornamenten in het metselwerk, zoals bogen, trapgevels en pinakels.

Fraai prefab dak van Emergo op woning in Tudorpark
Tudor Park


Uitdagende project Tudorpark met prefab dak componenten van Emergo
Tudor Park


Zijaanzicht woning in Tudorpark
Tudor Park

 

3D

Deze romantische bouwstijl wordt door Dura Vermeer en Emergo op innovatieve wijze gerealiseerd, zodat er moderne woningen ontstaan met steile daken van keramische lei, ramen met roedeverdeling, metalen regenpijpen, opvallende entrees en beeldbepalend metselwerk. De innovatieve bouwpartners respecteren de romantische stijl, maar werken tegelijkertijd met de nieuwste technieken, vertelt Marco Kock, projectleider van Dura Vermeer. “We gebruiken bijvoorbeeld een 3D BIM-model in dit project. Een fantastisch hulpmiddel waar we zowel in het voortraject als tijdens de bouw van profiteren. Met ons BIM-model bouwen we de woningen eerst virtueel. Onze experts bedenken samen met de specialisten van Emergo slimme bouwoplossingen. Denk aan een perfecte aansluiting van de dakkappen op het casco-gebouw. Zo komen we met vernieuwingen, voorkomen we fouten en worden faalkosten beperkt.”
 
 

Mindset

Het Tudorpark is een prestigieus project en Dura Vermeer zocht daarom zorgvuldig naar de juiste bouwpartners. Kock: “Wij zochten naar een partij die alles kon bieden: continuïteit, kennis van BIM, kwaliteit, veiligheid. En vooral: goede mensen met de juiste mindset. Zo kwamen we uit bij Emergo.”
Koos Wessels, directeur van Emergo, herkent zich in het verhaal van Kock. “Ik denk dat wij ongeveer hetzelfde DNA hebben als de mensen van Dura Vermeer. Betrouwbaar, vernieuwend en met een groot geloof in samenwerken. Die onderlinge samenwerking staat als een huis. Zo bespreken we knelpunten heel open en komen we gezamenlijk met optimale oplossingen.”

Artist impression van Tudorpark
Tudor Park Artist Impression


Uitdagend project Tudor Park in Artist Impression
Tudor Park Artist Impression


Fraaie woningen in Tudor Park met prefab dak elementen
Tudor Park Artist Impression

 

Ontwikkeling

De complexiteit van het bouwproject Tudorpark spreekt Wessels zeer aan. “Bij Emergo staan we vooral bekend om onze slimme, duurzame en efficiënte bouw van rijwoningen, onder meer door toepassing van prefab. Maar we bouwen ook met veel plezier mee aan uitdagende bouwprojecten, zoals het Tudorpark. Dit soort projecten houdt onze professionals scherp. De werkvoorbereiders van Emergo vinden dit bijvoorbeeld een geweldig gaaf project, omdat het hen uitdaagt om met innovatieve oplossingen te komen. Zo bouwen we niet alleen schitterende huizen, maar werken we ook aan de ontwikkeling van onze mensen.”
 
 

Veiligheid en kwaliteit

“En daarbij is in het hele project de veiligheid en kwaliteit gegarandeerd”, vult Kock aan. “En dat gaat voor mij verder dan enkel de veiligheid op de bouwplaats. De moderne en industriële productielocatie van Emergo staat bijvoorbeeld garant voor een professionele productie van de bouwonderdelen. Dat geeft een veilig gevoel.”
En aangezien de prijzen van de woningen in het Tudorpark oplopen tot een miljoen euro per stuk, is kwaliteit cruciaal, vindt Kock: “We bouwen in Hoofddorp woningen die ruim honderd jaar mee moeten kunnen. Daarom kiezen we bewust voor kwaliteit. Voor mooie en duurzame materialen. Die kwaliteit moet vervolgens worden waargemaakt in een efficiënt bouwproces waarbij we leren van de ervaringen die we opdoen bij de reeds gebouwde blokken in het project. Zo kunnen we kort cyclisch sturen en zijn we in staat om woningen te ‘kopiëren’ en ze toch een originele aanblik te geven. Onder meer door te variëren in de kleuren, afwerking of door een blok haaks op een andere woningblok te zetten. Gelukkig zitten Dura Vermeer en Emergo ook in deze leercurve op dezelfde lijn.”
Medio 2018 worden de eerste 134 woningen opgeleverd. In totaal worden ruim zevenhonderd woningen gebouwd in Tudorpark en werken Dura Vermeer en Emergo ruim vijf jaar samen aan het project.

Tudor-Park-Artist-Impression
Tudor Park Artist Impression


Montage van prefab daken in Tudor Park
Tudor Park

Tudorpark

Tudorpark ligt aan de zuidkant van Hoofddorp. Geen woning wordt hetzelfde in Tudorpark. Alle woningen voldoen aan de strengste duurzaamheidseisen van deze tijd. Meer weten? Kijk op www.tudorpark.nl.

Emergo visie nummer 5

Dit artikel komt uit ons eigen blad Emergo visie. Klik op de link om te lezen.

Nr. 5 - maart 2018