30 mei 2019 Leestijd: 2 minuten

Multidisciplinair samenwerken

Een nieuw concept ontwikkelen vraagt binnen een organisatie altijd om een goede samenwerking om het beste resultaat te behalen. Dit geldt ook voor het modulaire woningconcept dat Emergo op dit moment ontwikkelt. Als startschot hiervoor werden uit alle disciplines van het bedrijf collega’s een hele dag bij elkaar geroepen.

Ontwikkelingen

De dag start met een bevlogen introductie door Koos Wessels. Hij neemt de hele groep mee in de huidige ontwikkelingen in de bouw en de wensen van onze klanten. De vraag naar woningen voor één en tweepersoonshuishoudens stijgt. Zo’n kleine woning bouwen die ook nog betaalbaar is, betekent een extra uitdaging. De kostprijs daalt immers niet recht evenredig met het verkleinen van het woonoppervlak. De klanten hebben haast. Overlast van een bouwproject moet worden beperkt. Regelmatig zijn de bouwlocaties klein, en dat betekent een beperkt ontwikkelbudget. We verkennen deze dag hoe we onze klanten kunnen helpen met deze uitdagingen. De hoofdgedachte daarbij is een prefab modulair woningconcept.

Multidisciplinair samenwerken Emergo Prefab
Multidisciplinair samenwerken Emergo Prefab

 

Parate kennis

Het is een illusie in een werkdag een compleet nieuw concept te kunnen ontwikkelen. Maar we willen het ruwe eerste idee van een prefab modulair woningconcept delen en feedback en ideeën vergaren, zodat het prille concept tot groei en ontwikkeling kan komen. Om dit zo efficiënt mogelijk aan te pakken zijn er bij de sessies collega’s van verschillende afdelingen bij elkaar: Sales, Communicatie, Development, Engineering, Inkoop, Productie en Montage. Het uitwerken van zo’n concept gaat niet meer over ‘gewoon’ samenwerken, maar over multidisciplinair samenwerken. De aanwezige professionals hebben allen vanuit hun rol in de organisatie essentiële parate kennis en competenties. In de multidisciplinaire discussie leveren de gecombineerde inzichten zeer waardevolle keuzes en de juiste denkrichtingen op.
 

Multidisciplinair samenwerken helpt! Door samen te werken met de verschillende afdelingen ontwikkel je uiteindelijke de beste integrale oplossing.

 

Integrale oplossing

Multidisciplinair samenwerken helpt! Door samen te werken met de verschillende afdelingen ontwikkel je uiteindelijk de beste integrale oplossing. De kunst is alle aspecten met elkaar in balans te brengen: techniek, functionaliteit, esthetiek,  financiën, enz. De extra dimensie bij dit concept is: het modulair ontwerpen. Daarbij zijn industriële maakbaarheid, transport en bouwlogistiek ook belangrijke aandachtsgebieden. Het helpt om multidisciplinair samen te werken. Door integraal naar een opgave te kijken kunnen we samen in korte tijd wezenlijke stappen zetten. 
 

 

Emergo visie nummer 10

Dit artikel komt uit ons eigen blad Emergo visie. Klik op de link om te lezen.

Nr. 10 - juli 2019