16 mei 2023 Leestijd: 2 minuten

Emergo en VB Groep bundelen krachten voor duurzame woonwijken met Premodu

Samenwerkingsovereenkomst tussen VB Groep en Emergo wordt ondertekend door onder andere Wouter Bezemer en Koos Wessels

Emergo heeft met enthousiasme aangekondigd dat zij en de VB Groep, een gerenommeerd Nederlands bouw- en infrastructuurbedrijf, de handtekening hebben gezet onder een samenwerking met als doel het ontwikkelen en realiseren van duurzame woonwijken met behulp van het innovatieve woningconcept Premodu.

Premodu speelt belangrijke rol in samenwerking

Emergo en VB Groep bundelen hun krachten om de realisatie van duurzame woonwijken mogelijk te maken. De focus ligt op het toepassen van het woningconcept Premodu, ontwikkeld door Emergo. Door gebruik te maken van prefab modulaire bouwtechnieken, zal Premodu een belangrijke rol spelen bij het creëren van volwaardige, betaalbare en energiezuinige flexwoningen die helemaal voldoen aan de eisen van het bouwbesluit.

 

Premodu: De sleutel tot efficiëntie en duurzaamheid

Premodu is een innovatief woningconcept dat inspeelt op de groeiende behoefte aan duurzaam wonen. Met behulp van prefab modulaire bouwtechnieken kunnen woningen sneller en efficiënter worden gerealiseerd. De modules worden in de fabriek geproduceerd en vervolgens op de bouwplaats geassembleerd. Dit resulteert in aanzienlijk kortere bouwtijden, minder overlast voor omwonenden en een hogere kwaliteit van de woningen. Bovendien biedt Premodu flexibiliteit in ontwerp en indeling voor architecten en stedenbouwkundigen, waardoor het mogelijk is om aan de specifieke wensen en behoeften van toekomstige bewoners te voldoen.

Directie en bedrijfsleiding van VB Groep en Emergo

Duurzame woonwijken voor de toekomst

De nieuwe duurzame woonwijken zullen niet alleen voorzien in de groeiende behoefte aan betaalbare woningen, maar ook een positieve impact hebben op het milieu. Premodu woningen worden namelijk in energiepositieve woningfabrieken geproduceerd en door het modulaire karakter in een minimaal aantal verkeersbewegingen op de bouwlocatie gemonteerd. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot verminderd en dragen ze bij aan een groenere toekomst.

 

Bouwen aan een duurzame toekomst met Premodu

Emergo en VB Groep kijken vol enthousiasme naar de toekomst en verwachten vele mooie projecten te realiseren met het Premodu woningconcept. De gecombineerde expertise en ervaring van beide bedrijven leggen de basis voor succesvolle en duurzame woonwijken. De verwachtingen zijn hooggespannen, en beide bedrijven kijken uit naar een succesvolle samenwerking en de realisatie van prachtige projecten in de komende jaren.