26 november 2019 Leestijd: 2 minuten

De Krijgsman in Muiden

Ronde prefab daken van Emergo Prefab in Muiden

Wonen in de stijl van ‘toen’ met de kwaliteit van ‘nu’. Deze wijk heeft een dorpse, stenige en levendige sfeer met smalle straatjes en pleintjes waar wordt gewoond en gewerkt. Centraal in de wijk ligt de gracht, hier staan de meest bijzondere panden, met veel aandacht voor detaillering en materiaal.


Verschillende architectuur stijlen en woningtypes. Verschil in kleur, materiaal, raamafmeting, hoogtes en vorm van de kappen. Het zijn de variaties die het straatbeeld levendig maken. In het noordelijke deel van de gracht heeft de bebouwing een houten uitstraling om de ligging dichter bij het fort de Westbatterij herkenbaar te maken. In het zuidelijke deel van de gracht heeft de bebouwing meer een steenachtige uitstraling.

De Krijgsman Muiden prikkelt de zintuigen, zoveel is zeker

Daken en dakkapellen in Muiden
 

Duurzame materialen

De houten gevels bestaan uit thermisch gemodificeerd hout. Dit hout is extra duurzaam en tevens voorzien van het PEFC-certificaat. De bewoners kunnen genieten van de natuurlijke uitstraling zonder zich zorgen te hoeven maken over onderhoud.

Prefab daken van Emergo in Muiden


Emergo Prefab dakkapel in Muiden


De Krijgsman in Muiden met prefab dak elementen van Emergo


Daken en dakkapellen voor de Krijgsman


Prefab kappen in Muiden


Prefab ronde kappen in Muiden

In het kort over de Westbatterij

De Westbatterij werd omgeven door het schootsveld, het gebied dat voor de vuurwapens van de artillerie vrijgehouden of vrijgemaakt werd om de vijand te kunnen beschieten. Hiervoor werd de Kringenwet ingevoerd. Er waren drie ‘verboden kringen’ met eigen voorschriften: de kleine kring op 300m, de middelbare kring op 600m, de grote kring op 1000m. In de kleine kring mocht slechts gebouwd worden met brandbare materialen zoals hout en riet, en golden strenge beperkingen in beplanting. Deze kring vindt je ook terug in de gracht West. Hier zie je de overgang van houten materialen naar steen.
De Westbatterij
De Westbatterij