Verschillende architectuur stijlen en woningtypes. Verschil in kleur, materiaal, raamafmeting, hoogtes en vorm van de kappen. Het zijn de variaties die het straatbeeld levendig maken. In het noordelijke deel van de gracht heeft de bebouwing een houten uitstraling om de ligging dichter bij het fort de Westbatterij herkenbaar te maken. In het zuidelijke deel van de gracht heeft de bebouwing meer een steenachtige uitstraling.

De Krijgsman Muiden prikkelt de zintuigen, zoveel is zeker

Daken en dakkapellen in Muiden  

Duurzame materialen

De houten gevels bestaan uit thermisch gemodificeerd hout. Dit hout is extra duurzaam en tevens voorzien van het PEFC-certificaat. De bewoners kunnen genieten van de natuurlijke uitstraling zonder zich zorgen te hoeven maken over onderhoud.

Prefab daken in Muiden

Emergo Prefab

De Krijgsman in Muiden

Daken en dakkapellen voor de Krijgsman

Prefab kappen in Muiden

Prefab kappen en dakkapellen

In het kort over de Westbatterij

De Westbatterij werd omgeven door het schootsveld, het gebied dat voor de vuurwapens van de artillerie vrijgehouden of vrijgemaakt werd om de vijand te kunnen beschieten. Hiervoor werd de Kringenwet ingevoerd. Er waren drie ‘verboden kringen’ met eigen voorschriften: de kleine kring op 300m, de middelbare kring op 600m, de grote kring op 1000m. In de kleine kring mocht slechts gebouwd worden met brandbare materialen zoals hout en riet, en golden strenge beperkingen in beplanting. Deze kring vindt je ook terug in de gracht West. Hier zie je de overgang van houten materialen naar steen.De Westbatterij