6 juli 2020 Leestijd: 2 minuten

Stadsbleek in Oldenzaal

In Oldenzaal heeft Trebbe de nieuwbouwwijk Stadsbleek gerealiseerd. Emergo heeft de woningen van deze mooie wijk mogen voorzien van prefab daken, dakkapellen en dakgoten.

Gevarieerde prefab kappen in Oldenzaal

 
De woningen in dit project zijn ontworpen door 2 verschillende architectenbureau’s. Mulleners + Mulleners heeft de woningen aan het binnengebied ontworpen en Christoph Kohl nam de buitenste randen voor zijn rekening.

Wat direct opvalt, is dat beide architecten veel aandacht hebben besteed aan de detaillering van de gevels. Rollagen, speklagen, penanten, geprofileerde goten en dakranden zorgen samen voor een zeer gevarieerde aanblik.  

Stadsbleek woningen in Oldenzaal

 
“Voor de woningen die wat meer in de buurt liggen van de buitenschil van het plan, hebben we een rode baksteen gebruikt die je ook veel in de directe omgeving ziet. Verder naar binnen brengen we extra licht in het plan met wit keimwerk. Dat verloopt geleidelijk; de woningen in het midden van het plan zijn vrijwel helemaal wit. Als geheel is het een afwisselende wereld van dwarskapjes en langskapjes, lage gootjes en hoge gootjes. De woningen zijn breed en hebben een riante belichting. Voor alle woningen hebben we dezelfde architectonische taal gebruikt, met dezelfde overgangen, ornamenten en details.” Aldus Ton Mulleners.
 

Montageproces van prefab producten in Oldenzaal
 
Woningbouw van Trebbe in Twente met prefab daken en dakkapellen
 
Prefab daken en goten van Emergo Prefab
 
Prefab elementen in Oldenzaal van Emergo Prefab
 
Witte gevels in het midden van Oldenzaal