Jonathan Neinders 12 september 2019 Leestijd: 2 minuten

Project in Vizier: Ninox in Ede

Foto uit Emergo visie, Ninox in Ede

Op Enka in Ede ligt in een unieke, natuurlijke omgeving aan de rand van de Veluwe het project Ninox. De transformatie van voormalig fabrieksterrein naar woonlocatie vordert gestaag. In totaal worden hier circa 1.300 woningen gerealiseerd met een commercieel programma van circa 30.000 m². Inmiddels zijn bijna vijfhonderd woningen in aanbouw of opgeleverd. Emergo mocht in opdracht van Kelderman Bouw voor 28 woningen Ninox de prefab daken en dakkapellen voor zijn rekening nemen.


Jonathan Neinders, accountmanager bij Emergo, vertelt over Ninox: “Zoals veel van de projecten van Kelderman Bouw past dit project goed bij Emergo. We werken al jarenlang met Kelderman samen en hebben al vele mooie projecten gerealiseerd.”

Zoals veel van de projecten van Kelderman past dit project goed bij Emergo 

Het project bestaat uit 15 rijwoningen, 12 tweeonder-één-kapwoningen en 1 vrijstaande woning. Deze woningen zijn allemaal energieneutraal gebouwd. Weusten Liedenbaum Architecten uit Arnhem verzorgde het ontwerp.

Prefab daken van Emergo in Ede


De insteek vanuit Kelderman Bouw was om in een zo vroeg mogelijk stadium van dit ontwikkeltraject burgers te betrekken. In workshopachtige settings is de Edenaren naar hun mening gevraagd om de plannen nog meer aan te sluiten op de specifieke woonwensen van de kopers. Zo ontstond er een bijzonder plan waar flexibiliteit, duurzaamheid en diversiteit de steekwoorden zijn.

Mooie wijk met prefab daken van Emergo

 
Projectleider bij Kelderman Niels Willigenburg vertelt: “De samenwerking met Emergo vind ik fantastisch. We weten elkaar goed te vinden en als er wat is komen we er altijd samen uit. Goede communicatie is volgens mij hier erg belangrijk.”
 
Neinders vult aan: “Kelderman is een gedreven aannemer die wat moois wil bouwen voor haar klanten. Hier werken wij natuurlijk graag aan mee!” 
 
Prefab dakkapel van Emergo

Enka

Rond 1928 was de ENKA-fabriek in Ede de grootste fabriek van het land. ENKA is de naam van een voormalig Nederlands bedrijf dat kunstvezels vervaardigde. De naam staat voor: Nederlandse Kunstzijdefabriek. De uitspraak van de letters NK leverde de afkorting eNKa op.
 
In april 2008 werd begonnen met de sloop van de ENKA-gebouwen in Ede, om plaats te maken voor een nieuwe woonwijk. Een aantal karakteristieke delen van de oude bebouwing is rijksmonument en wordt geïntegreerd in de nieuwe wijk.
Luchtfoto van het ENKA gebouw in Ede

Luchtfoto van het project Ninox met prefab daken van Emergo

 

Emergo visie nummer 10

Dit artikel komt uit ons eigen blad Emergo visie. Klik op de link om te lezen.

Nr. 10 - juli 2019