30 juni 2020 Leestijd: 3 minuten

Prefab gevels met minerale steenstrips in Nijmegen

Emergo Prefab gebouwschil in Nijmegen met minerale steenstrips

Voor het nieuwbouwproject 'Wonen op de Set' van Klokgroep mag Emergo de gehele gebouwschil verzorgen. De prefab gevels worden in onze fabriek in Almelo voorzien van minerale steenstrips.

Wonen op de Set

Het nieuwbouwproject ligt in de nog te ontwikkelen wijk Zuiderveld in de Waalsprong in Nijmegen. Bij de ontwikkeling van dit gebied heeft de gemeente Nijmegen zich laten inspireren door de epische filmwereld. Helden als Alfred Hitchcock, Federico Fellini en Orson Welles zijn als inspiratie gebruikt om de straten te voorzien van prachtige namen.

 

Elegante woningen met prefab gevels voorzien van minerale steenstrips

Speelse en elegante architectuur

Het project wordt geheel in stijl van de filmwereld in twee takes/fases gebouwd. Voor Take Two van dit interessante project van Klokgroep mag Emergo de gehele gebouwschil verzorgen. De woningen van ‘Wonen op de Set’ kenmerken zich door een speelse en elegante architectuur: verspringende gevels, opvallende minerale steenstrips, subtiele Franse balkons en een eigentijdse kleurstelling. 

 

Minerale steenstrips op prefab gevels door Emergo Prefab

Minerale steenstrips op prefab gevels

De prefab gevels worden in onze fabriek in Almelo voorzien van minerale steenstrips. Waar we dit in de toekomst met een robotstraat willen gaan automatiseren wordt het voor dit project nog met de hand gedaan.

 

Minerale steenstrips op een prefab gevel in Nijmegen

Duurzaam en energiezuinig: Toekomstbestendig!

In ‘Wonen op de Set’ realiseren we duurzame en energiezuinige woningen. De zeer goede isolatie, zonnepanelen op het dak en de aansluiting op het (stads)warmtenet dragen hier aan bij. Toekomstbestendig dus. Daarbij komt nog dat de woningen in een wijk staan die met veel aandacht voor duurzaamheid is gebouwd. Zo zijn er door de hele wijk wadi's, is er ruimte voor natuur en krijgen milieuvriendelijke vervoersmiddelen een streepje voor. Met een fantastisch fietsroutenetwerk bijvoorbeeld.

De woningen worden naar verwachting opgeleverd in het laatste kwartaal van 2020 en/of het eerste kwartaal van 2021.


 

Prefab wand Casco met prefab gevel in Nijmegen
 
Emergo prefab gebouwschil voor seriematige woningbouw
 
Het betonnen casco wordt voorbereid
 
Het casco krijgt een gebouwschil
 
Prefab gevel in detail op het dak in Nijmegen
 
Prefab gevel in Nijmegen voor Klokgroep