31 mei 2021 Leestijd: 2 minuten

Prefab daken en dakkapellen voor Landgoed in den Houte

Op een prachtige locatie op het voormalige BAVO terrein wordt onder de naam Landgoed in den Houte een nieuwe woonwijk ontwikkeld. Emergo Prefab heeft voor dit project de daken en dakkapellen mogen leveren en monteren.

Nieuwbouw op het Bavo-terrein

Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein en deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Het fraaie ontwerp en de goede samenwerking met de aannemer vormen het recept voor een topproject. 

Architectuur in Landgoed in den Houte

De architectuur van alle woningen is ge├»nspireerd op de historische, paviljoens die rondom het Bavo-terrein hebben gestaan, de thematiek van het rijksmonument en de lokale bouwtraditie. De architectuur kenmerkt zich door de juiste verhoudingen in vorm en massa. Er is goed nagedacht over een stijlvolle overgang van openbaar naar priv├ę. De woningen zijn rijk gedetailleerd en ingetogen van kleur. Belangrijk is ook de symmetrie en de verticaliteit van de kozijnen. Er is hoofdzakelijk gekozen voor rood/bruine baksteen en donkergekleurde ramen en deuren. De prefab daken worden afgedekt met donkere, keramische pannen. Er is gezocht naar eenheid en verscheidenheid binnen de verschillende woningtypes. Door het toepassen van hetzelfde materiaalgebruik voor de gevels en daken heeft het plan samenhang en rust.

 

 

In onderstaande video is een groot deel van het bouwproces vastgelegd.