16 januari 2020 Leestijd: 2 minuten

Prefab daken en dakkapellen in Hoogwoud

76 woningen in Hoogwoud met prefab daken en dakkapellen

In 2009 hebben we de daken en dakkapellen van 76 woningen in Hoogwoud mogen realiseren. Dit project kreeg de naam 'Hollands Glorie' geïnspireerd op de Hollandse traditie van dorpsuitbreidingen, passend bij Hoogwoud als typisch Noord-Hollands dorp.

FARO architecten heeft de woningen ontworpen en schreef het volgende over het project:

Pannen aan de gevel geven dorpse uitstraling

‘Hollands Glorie’ verwijst naar de Hollandse traditie in de architectuur. Met kleuren die van alle tijden zijn: rode daken en bakstenen, accenten in hout, stand rood geschilderd en witte kozijnen en boeidelen. Echter niet klakkeloos terugvallend op voorbeelden uit het verleden, maar ons sterk bewust van het feit dat we een plan maken voor de toekomst en niet het verleden. Het is ondanks verwijzingen in kleur en vorm naar de bekende Hollandse traditie toch een modern plan.
 

Emergo Prefab dakkapellen

Witte dakkapellen, rode daken en blauwe wolkenluchten

Wij denken dat een Hollands plan zich ook kenmerkt door een zekere eigenwijsheid. Daar zorgen de grote witte kapellen voor die fier afsteken tegen de rode daken en blauwe wolkenluchten. Iedere woning is duidelijk aanwijsbaar door zijn eigen kapel. Kapellen die bovendien door hun kleur het geheel een heldere, frisse uitstraling geven. De appartementen hebben we opgevat als een ‘little village’. Dus niet zo’n ‘klomp’ als je wel vaker ziet, maar een gebouw met een duidelijk silhouet van wisselende kapjes als een verre verwijzing naar de werven van Marken. Hierdoor ontstaat een speels appartementengebouw dat zich in schaal makkelijk voegt naar de rest van de woningen.

 

Verticale prefab daken

 
Hollands Glorie in Hoogwoud met prefab daken van Emergo

 
Prefab dakkapel in Hoogwoud