19 mei 2020 Leestijd: 3 minuten

Van wens naar realisatie: Navitect II in 8 stappen

Thumbnail-Navitect-II-stappen

Vanuit beproefde principes voor prefab daken hebben wij onze PV-oplossing Navitect II ontwikkeld. Sindsdien wordt ons energiedak in toenemende mate toegepast! Maar wat gebeurt er eigenlijk zodra er voor Navitect II wordt gekozen? In deze acht stappen realiseren we het energiedak Navitect II!

Wensen in kaart brengen

Om een fraai energiedak te kunnen realiseren, kijken we samen naar de wensen van de opdrachtgever. Daarbij bepalen we aan welke energieprestaties het dak moet voldoen en wat het gewenste vermogen (Wattpiek) is. Als we dit weten, kunnen we beginnen met het basisontwerp.
Overleg om de wensen in kaart te brengen

Dakvormgeving

Samen met de opdrachtgever bekijken we hoe de panelen op het dak worden gepositioneerd. Daarbij bepalen we de configuratie, de positie en de oriƫntatie van de panelen. Zo werken we aan een esthetisch verantwoorde oplossing. De energiebehoefte zal mede bepalen welk type paneel wordt toegepast.
Fraai Navitect dak met prefab dakkapellen

Offertetraject

Als duidelijk is hoe het energiedak gerealiseerd gaat worden, stellen we een offerte op. Hierin wordt het aantal PV-panelen, het type paneel, het aantal strings (ketens) en het type omvormer gespecificeerd. Na goedkeuring van de offerte en het door ons uitgewerkte plan, volgt er een opdrachtbevestiging die voor akkoord wordt getekend.
Ondertekenen van orderbevestiging

Engineering

Op basis van het eerder gemaakte basisontwerp wordt nu het dak inclusief de PV-oplossing op tekening gezet. Deze tekeningen worden ter controle aan de opdrachtgever verstrekt. Na akkoord op het ontwerp wordt de productie gestart.
Engineering van het Navitect II

Productie

Het energiedak van Emergo is een complete oplossing van zowel het prefab dak als de PV-oplossing. Om het plaatsen van de panelen op de bouwplaats optimaal te laten verlopen, worden de dakelementen in de fabriek voorzien van het Navitect-montagesysteem. De gekozen PV-panelen worden op de robotstraat in onze fabriek voorzien van het bevestigingssysteem.
Prefab element in de fabriek met steuntjes

Montage

Nadat het prefab dak is geplaatst op de woning, kunnen aansluitend de PV-panelen worden gemonteerd. Hierbij werkt Emergo met QBISnl-geregistreerde monteurs.
Montage van Navitect II systeem op het prefab dak

Aanbrengen omvormer en inbedrijfstelling

De omvormer wordt geplaatst en de complete PV-installatie wordt in bedrijf gesteld. Hierbij wordt een volledige opleveringscontrole uitgevoerd, waarbij het gehele systeem wordt getest conform de geldende normen.
Aanbrengen omvormer en inbedrijfstelling

Oplevering en service

Na de inbedrijfstelling wordt het garantiecertificaat en de nodige documentatie, waaronder de handleiding, verstrekt. Beheer en service worden centraal georganiseerd.
Oplevering en service voor het prefab dak en Navitect II