10 oktober 2019 Leestijd: 2 minuten

Navitect II: Een fraai geïntegreerd energiedak

Een fraai geïntegreerd energiedak is niet meer weg te denken bij een moderne woning.

De toepassing van in het dak geïntegreerde zonnepanelen die zonlicht omzetten in duurzame elektriciteit staat nog in de kinderschoenen. Er zijn mooie oplossingen beschikbaar en nog mooiere beloofd. Vaak is de prijs van die mooie oplossingen significant hoger dan die van bovenop de dakpannen gemonteerde PV-panelen. Helaas zien we tegenwoordig regelmatig allerlei zwartglanzende Tetris-figuren die de daken van onze huizen ontsieren.

Als prefab dakenproducent heeft Emergo zich in 2015 ten doel gesteld om met de beschikbare stand der techniek een energiedak te ontwikkelen dat er fraai uitziet, eenvoudig gemonteerd kan worden en met een prijs die voor iedereen bereikbaar is. Dus niet slechts voor de happy few.

Wij hebben onze oplossing ontwikkeld vanuit de principes van een goed prefab dak.

Na drie jaar ontwikkeling en een intensief testprogramma was het systeem gereed voor introductie in de Nederlandse woningbouw. Sindsdien wordt ons energiedak Navitect II in toenemende mate toegepast! 

 

Fraai dak met Navitect II geïntegreerd in Hoofddorp
Navitect II


prefab daken in Hoofddorp met dakraam
Navitect II


Navitect-II-met-Velux-Dakraam.jpg
Navitect II met Velux DakraamMet een slim bevestigingssysteem worden de PV-panelen aan de dakconstructie bevestigd. De panelen zijn per stuk uitwisselbaar en de montage gaat zeer snel. Emergo werkt samen met producenten als VELUX, Ubbink en Fakro om hun producten optimaal te integreren in Navitect II.

Navitect II past alleen glas-glas PV-panelen toe. Dat heeft veel voordelen ten opzichte van glas-folie panelen. Glas-glas panelen zijn veel minder vatbaar voor brand, ze zijn beter bestand tegen extreme weersomstandigheden en hebben een veel langere levensduur. Daarom wordt op glas-glas panelen een vermogensgarantie van wel 25 tot 30 jaar gegeven.

Emergo is een totaalleverancier van daken. We ontzorgen de opdrachtgever van nok tot dakgoot. Alles wat je op een dak kunt bedenken, nemen wij in onze totaaloplossing mee. Naast functionaliteit speelt esthetiek een belangrijke rol. Daarom helpen wij onze klanten om tot een optimaal dakontwerp te komen waarin Navitect II mooi is geïntegreerd.


Navitect-II gemonteerd op prefab daken in Hoofddorp
Navitect II

 

Navitect-II- op prefab dak met prefab dakkapellen en dakramen
Navitect II

Emergo visie nummer 11

Dit artikel komt uit ons eigen blad Emergo visie. Klik op de link om te lezen.

Nr. 11 - september 2019