11 januari 2019 Leestijd: 4 minuten

Kennis, kwaliteit en toekomst

Bij Emergo Prefab werken niet alleen maar ervaren timmerlieden maar ook collega’s met van oorsprong een ander beroep waaronder een stratenmaker en zelfs een dirigent.

Emergo heeft al sinds de start van het bedrijf motivatie en gedrevenheid beschouwd als een van de basale waarden bij het werven van de medewerkers. Iemand die graag wil, kan immers meer kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen. Bij ons werken niet alleen maar ervaren timmerlieden maar ook collega’s met van oorsprong een ander beroep waaronder een stratenmaker en zelfs een dirigent. Hierdoor is er een grote diversiteit in werkervaring onder onze collega’s. Dat levert niet alleen leuke en interessante gespreksonderwerpen op tijdens de pauzes maar het geeft ons ook nieuwe inzichten en unieke denkwijzen waar wij in ons bedrijf wat van kunnen leren.

 

Emergo School of Industry

Om altijd kwaliteit te kunnen leveren en up-to-date te zijn vinden wij en onze collega’s het erg belangrijk om op een gestructureerde wijze de juiste kennis en ervaringen te delen. Dit doen we via de Emergo School of Industry: een interne school voor iedereen die graag meer wil weten over onze branche en werkwijzen en graag wat vrije tijd investeert om een branchecertificaat of zelfs een compleet diploma te halen. 

De deelnemers kunnen alle lesstof en informatie over de lessen van de Emergo School of Industry terug vinden op een online platform. Hierdoor kunnen de deelnemers, zowel thuis als op de werkplek, de lesstof nog eens bekijken en hoeft het geen probleem te zijn als iemand een keer een les niet heeft kunnen volgen. Ook staan de lestijden op het online platform.

Emergo School of Industry online platform
Emergo School of Industry online platform


 

Cursisten aan het woord

“Ik werkte bij een meubelbedrijf in Duitsland voordat ik bij Emergo kwam”, begint Mikhail (25), in dienst bij Emergo te Stadskanaal. “Nu doe ik vooral de afmontage van elementen en ik leer nu elementen te beplaten. Ik vind het belangrijk om mezelf constant op pijl te houden met nieuwe informatie. Ik wil de nieuwe technieken die worden toegepast in de bouw voor zijn.” Op de vraag waar hij zich het meest op verheugt antwoordt Mikhail: “Ik vind het heel interessant om te leren over ventilatie, luchtdichtheid en wat vocht met een woning doet en ik hoop te leren hoe alles samenkomt in de praktijk.”

We vroegen aan Erik (43), werkzaam als assemblage medewerker, waarom hij een stukje vrije tijd gebruikt voor deze opleiding. “Ik gebruik mijn tijd graag om beter te begrijpen wat ik nou precies aan het bouwen ben. Ik wil begrijpen waarom het ene onderdeel daar zit en het andere juist op een andere plek. De tekeningen zijn voor mij nog niet altijd even logisch en ik hoop dat ik ze beter ga begrijpen door deze opleiding. Ik hoop ook zeker een branchecertificaat te halen. Dat is gewoon belangrijk voor mijzelf om mijn toekomst zeker te houden.”

Ik denk dat door deze lessen wij niet alleen persoonlijk erop vooruit gaan maar dat ook onze producten van een hogere standaard zullen zijn. De elementen die van onze banen komen worden van een nog betere kwaliteit!


Emergo School of Industry les voor cursisten
Emergo School of Industry les


Donald (56) vult aan: “Dat je weet wat het werk is, wat er van je gevraagd wordt en wat de standaarden zijn voor onze producten is voor het hele bedrijf belangrijk want op die manier blijft de kwaliteit hoog.” Donald vertelt verder: “Door de Emergo School of Industry krijgen we een beter totaalbeeld van onze branche. Door deze lessen weten wij als collega’s ook van elkaar welke vaardigheden en kennis we in huis hebben.”

 

Kennis, vaardigheden en kwaliteit in de toekomst

Door deze opleiding gratis aan te bieden voor onze medewerkers verzekeren wij niet alleen een goede toekomst voor onze collega’s, maar kunnen we nu ook een nóg sterkere en constante kwaliteit garanderen. We bieden iedere medewerker nu een kans om op een gelijk kennisniveau te komen ongeacht werkervaring of achtergrond. Onze mensen gaan erop vooruit, onze producten gaan erop vooruit én onze klanten worden er beter van. Wat wil je nog meer!

Emergo-School-of-Industry-les door Jesse Versluys
Emergo School of Industry les

 

Emergo visie nummer 7

Dit artikel komt uit ons eigen blad Emergo visie. Klik op de link om te lezen.

Nr. 7 - september 2018