29 september 2023 Leestijd: 1 minuut

Hecon Bouwgroep tekent voor modulaire houten woningen

Afgelopen donderdag ondertekenden Emergo en Hecon Bouwgroep uit De Goorn de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en bouw van modulaire woningen. Hecon past het Premodu woningconcept van Emergo toe onder de naam Bluebox. Samen hebben Hecon en Emergo al meer dan 100 woningen in ontwikkeling in diverse planlocaties in Noord Holland.

BLUE/BOX x Premodu

Als innovatieve bouwer realiseert Hecon verschillende prefab woningtypen, verzameld in het BLUE/BOX concept. Het concept omvat Bebowoningen, levensloopwoningen, appartementen en eengezinswoningen. Voor de laatste drie categorieën is Emergo geselecteerd, en wordt het Premodu-concept toegepast. Met de modulaire houten woningen van Emergo kan Hecon betaalbare woningen realiseren, die zelfs voldoen aan toekomstige milieu-eisen. Het Premodu-woningconcept loopt voorop in circulariteit en duurzaamheid. Met een CO2-footprint van minder van 170kg per vierkante meter hebben de woningen een zeer minimale milieubelasting. 

 

 

Meer dan 100 woningen in ontwikkeling

Doordat de denkwijzen van Hecon en Emergo op elkaar aansluiten, wordt er snel geschakeld. “Binnen een week kunnen we een ontwerp maken, met een bijbehorende prijs” geeft Oscar Koch, commercieel manager bij Hecon aan. “Hierdoor kunnen we opdrachtgevers snel duidelijkheid geven. We merken dat dit op prijs gesteld wordt”. Op dit moment liggen in totaal voor meer dan 100 woningen plannen in ontwikkeling, van kleine appartementen tot levensloopgeschikte woningen en gezinswoningen.