5 oktober 2021 Leestijd: 2 minuten

Feestelijke onthulling eerste Premodu-woningen in Overasselt

De eerste Premodu prefab woningen in Overasselt

Afgelopen vrijdag 1 oktober vond de feestelijke onthulling van de eerste Premodu-woningen plaats op de bouwplaats van nieuwbouwproject Hof van Overasselt. Hier realiseert Emergo in samenwerking met KlokGroep 12 woningen volgens het Premodu-woningconcept. Dit prefab woningconcept van Emergo wordt door KlokGroep toegepast onder de naam Optimaat. Gezamenlijk worden betaalbare woningen gerealiseerd in een rustig, ruim en groen hofje.

 

Onthulling van de eerste Premodu woningen

Bij dit moment aanwezig waren de toekomstige bewoners van de acht koopwoningen, en vertegenwoordigers van woningcorporatie Oosterpoort, die vier woningen afneemt. De middag begon met speeches door wethouder René Waas van gemeente Heumen, Stefan van Duijnhoven van KlokGroep, Kees van Kampen namens corporatie Oosterpoort en Koos Wessels namens Emergo. Na deze speeches volgde de officiële onthulling van de eerste vier woningen. Er werd getoost op een succesvol vervolg en afronding van de realisatie van deze 12 woningen.  

 

Eerste kijkje in de Premodu woningen

Vervolgens konden de toekomstige bewoners alvast een kijkje nemen in één van de woningen. Het eerste blok van het Hof van Overasselt wordt op dit moment gerealiseerd. De overige twee blokken volgen in de komende weken, en de oplevering zal richting het einde van het jaar plaatsvinden.   

 

Prefab woningen door Emergo

De woningen worden volledig geprefabriceerd in de fabriek van Emergo. Dit zorgt ervoor dat de woningen in zeer korte tijd op de bouwplaats gerealiseerd kunnen worden. Na het plaatsen van de woningen, worden deze in een aantal dagen afgewerkt aan binnen- en buitenzijde, en wordt de NUTS-aansluiting voor elektriciteit en water aangebracht. De woningen worden geheel gasloos verwarmd middels een ventilatielucht-warmtepomp.  

De prefab woning wordt grotendeels opgebouwd uit houtsysteembouw en CLT (Cross Laminated Timber) bouwcomponenten. Hierdoor wordt er veel hout verwerkt in de woningen, wat zorgt voor een lage milieu-impact. Dit vertaalt zich ook in een lage MPG-score. Daarnaast zorgt de toepassing van prefab elementen voor een korte bouwtijd en optimale logistiek, waardoor er sprake is van geringe CO2- en stikstofemissies.  

Nieuwe bewoners bezoeken de nieuwe Premodu woningen van Emergo Prefab
Bewoners in de nieuwe woningen
Het eerste blok Premodu-woningen in Overasselt van Emergo Prefab.
Het eerste blok Premodu-woningen
Feestelijke onthulling van eerste Premodu woningen in Overasselt
Koos Wessels (directeur Emergo Prefab) geeft informatie over Premodu
Koos Wessels
Koos-Wessels-Kees-van-Kampen-Stefan-van-Duijnhoven-Rene-Waas Drukken op rode knop
Koos Wessels, Kees van Kampen, Stefan van Duijnhoven, René Waas
Wethouder van Overasselt Rene Waas vertelt over Premodu