28 april 2020 Leestijd: 2 minuten

Renovatie in Dongen met Navitect I

Renovatie project voor 12 woningen met Navitect I energiedaken

In Dongen mochten we voor een renovatieproject van woningcorporatie Casade samen met Coen Hagedoorn 12 woningen voorzien van ons Navitect I energiedak.


Minimale overlast

Per woning wordt eerst de verouderde dakbedekking weggehaald waarna we direct ons goed geïsoleerde energiedak erop monteren. We werken daarom nauw samen met de andere partijen die op de bouwplaats aanwezig zijn, zodat er zo min mogelijk overlast is voor de bewoners en de buren.
 
De daken van Emergo hebben in dit project een overstek die de woningen een hele nieuwe uitstraling geven. Ook zijn er voorzieningen voor de gierzwaluw en de huismus geïntegreerd in het daksysteem. Door slim te plannen en te organiseren hebben we in Dongen na elke werkdag de weg weer vrij kunnen maken, zodat de bewoners er weer veilig in en uit konden.
 

Drone Beeld van Dongen
Hoogtefoto RVFotoproducties Tilburg
Dakgoten met voorzieningen voor de huismus en de gierzwaluw in Dongen
Dakgoten met voorzieningen voor de huismus en de gierzwaluw

‘Groene’ daken

Afhankelijk van de ligging van het woningblok is het dak aan beide kanten of aan één kant vol gelegd met zonnepanelen. Het nieuwe dak is efficiënt ingericht met een centraal punt voor de afvoeren en onderbrekingen die op het patroon van zonnepanelen zijn afgestemd. Hierdoor is een optimaal dakvlak gecreëerd voor maximale energieopwekking met zonnepanelen. Op de daken waar geen PV-panelen komen te liggen is het de wens om daken te realiseren met een sedum dakbedekking. De details hiervoor hebben we samen met Coen Hagedoorn en de leverancier van het sedum verder ontwikkeld. Zo’n ‘groen’ dak voert water langzaam af. Dit helpt om lichamelijke klachten bij mensen en dieren, veroorzaakt door extreme hitte, te voorkomen, met name op plekken met veel bestrating.
 

Navitect I energiedak met doorvoeren

Dakenstroom Casade

Coen Hagedoorn Bouwgroep en Emergo zullen in de komende jaren meerdere grote en middelgrote renovatieprojecten gaan doen binnen het traject Dakenstroom van woningcorporatie Casade. In Dongen voorzien we 12 woningen van een Navitect I energiedak, in Sprang-Capelle 39 woningen en in Waalwijk 44 woningen. Na deze eerste fase hopen we nog veel meer woningen samen te renoveren.
 

Emergo energiedak Navitect I voor Coen Hagedoorn in Dongen

 

Emergo visie nummer 13

Dit artikel komt uit ons eigen blad Emergo visie. Klik op de link om te lezen.

Nr. 13 - maart 2020