30 maart 2023 Leestijd: 1 minuut

Bewust Veilig - Hoe gaan we in de praktijk om met veiligheid?

“Veiligheid” Bij het woord slaat iedereen wel aan. Wat is veiligheid en hoe ga je er mee om in de praktijk? Maar misschien nog belangrijker, hoe gaat jou collega om met jou veiligheid? Want in de bouw zien wij steeds vaker hoe belangrijk het is dat niet alleen jijzelf maar ook jou directe collega’s bewust zijn van jou veiligheid. Je doet het immers samen!

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dagelijkse processen kunnen de scherpte soms uit de dagelijkse gang van zaken halen. En dat is de meest gemaakte fout, want juist dan kan het misgaan. Emergo sloeg daarom aan op dit onderwerp en regelde de afgelopen weken voor de mannen en vrouwen in onze productiehal de cursus veilig hijsen en aanslaan via Blom trainingen. Allen geslaagd met een goed resultaat.

Gisteren stond tevens een Toolbox meeting gepland die iedereen helpt ter ondersteuning en om even het geheugen op te frissen hoe om te gaan met de veiligheid op de werkvloer. En als afsluiting stond er een heerlijke Bewust veilig dag- taart!

 

Emergo is Bewust Veilig taart 2023
Emergo is Bewust Veilig taart 2023