4 juli 2023 Leestijd: 2 minuten

Opvallend succesverhaal: Het Premodu-project in Groesbeek overtreft verwachtingen

Het Premodu-project in Groesbeek is een prachtig voorbeeld van hoe goed het concept functioneert en hoe nauwkeurig het is uitgevoerd. Emergo, in samenwerking met KlokGroep, heeft in opdracht van woningcorporatie Oosterpoort 11 complete prefab woningen gerealiseerd. Het project, verdeeld over twee locaties in een bewoonde omgeving, laat zien hoe effectief het Premodu-woningconcept is in het bouwen van woningen op krappe bouwlocaties met minimale overlast voor omwonenden.

Snelle assemblage en minimale overlast

Het succes van het project in Groesbeek is te danken aan de efficiëntie en snelheid van het bouwproces met Premodu. Dankzij de prefab modulaire bouwcomponenten konden de woningen snel worden geassembleerd, waarbij alleen de koppelingen tussen de componenten op de bouwplaats gemaakt hoefden te worden. Hierdoor kon de bouwtijd aanzienlijk worden verkort, wat resulteerde in een totale duur van slechts zes à zeven weken vanaf de start tot de sleuteloverdracht. Bovendien biedt het gebruik van houten constructies in de prefab woningen aanzienlijke voordelen, waaronder een lagere CO2-uitstoot en minimale stikstofemissies.

 

Het Premodu-woningconcept is baanbrekend en uniek:

Het Premodu-woningconcept van Emergo heeft zich bewezen als een baanbrekend en uniek product in de bouwsector. Het biedt een breed scala aan woningen, waaronder speciale ontwerpen voor starters en jongeren. De combinatie van efficiëntie, duurzaamheid en korte bouwtijden maakt Premodu tot een werkbaar alternatief voor seriematige bouwprojecten. Het succes in Groesbeek heeft geleid tot een groeiende interesse vanuit de bouwbranche en heeft Emergo gepositioneerd als een voorloper op het gebied van innovatieve bouwoplossingen in Nederland. Het Premodu-project in Groesbeek is een perfect voorbeeld van hoe het concept precies is geworden zoals bedacht, en hoe het de verwachtingen overtreft met zijn fantastische resultaten.