Blog

Prefab daken met afwisselende dakbedekking

Prefab daken met afwisselende dakbedekking

Voor deze unieke woningen in Zwartebroek heeft emergo de daken mogen maken. De complexe dakconstructie met dakkapellen, dakramen en rieten dakbedekking maakte dit project tot een interessant project en een leuke uitdaging voor onze medewerkers.
15 maart 2019

Het plan is geïnspireerd op het landelijke karakter en heeft een groene en ruime opzet.

De woningtypes zijn ontleend aan de historische bebouwing van Zwartebroek, voor de beeldkwaliteit is gezocht naar het beeld van het verleden dat is geplaatst in een eigentijdse context. De beeldbepalende kenmerken van de woningen bestaan onder andere uit een lage goot (of de indruk van een lage goot door het dakvlak ook verticaal aan te brengen), geheel of deels rieten daken en een grove baksteen in aardse tot lichtrode tinten.

Prefab-dak-Zwartebroek-Emergo-01.jpg Prefab-dak-Zwartebroek-Emergo-02.jpg Prefab-dak-Zwartebroek-Emergo-03.jpg Prefab-dak-Zwartebroek-Emergo-05.jpg Prefab-dak-Zwartebroek-Emergo-06.jpg Prefab-dak-Zwartebroek-Emergo-07.jpg Prefab-dak-Zwartebroek-Emergo-08.jpg Prefab-dak-Zwartebroek-Emergo-10.jpg Prefab-dak-Zwartebroek-Emergo-12.jpg Prefab-dak-Zwartebroek-Emergo-13.jpg Prefab-dak-Zwartebroek-Emergo-15-(1).jpg Prefab-dak-Zwartebroek-Emergo-16.jpg

© 2019 - Emergo Business Partners