Woonmodules

Moderne woning vormt zich naar je leven

In de woningmarkt groeit de vraag van consumenten naar flexibiliteit en mobiliteit. Hoe kun je in die steeds veranderde vraag voorzien in een gebouwde omgeving met een levenscyclus van vijftig jaar? Emergo ontwikkelt daarvoor slimme woonmodules. Dankzij geprefabriceerde uitbouwen en units die ruimte en functies aan bestaande woningen toevoegen, leveren we een wezenlijke bijdrage aan die behoefte aan flexibiliteit en mobiliteit. Zowel in enkelstuks als in series.

Emergo Prefab uitbouw wordt gemonteerd
  

Conceptueel bouwen en prefab: De perfecte combinatie!

Prefab heeft niet alleen voordelen voor de bouwer, juist de consument profiteert flink van de voordelen. Mensen willen plezierig wonen en hun woonwensen zijn in elke levensfase anders. Al in de concept- en ontwerpfase is anticiperen op andere en veranderende woonwensen mogelijk. Opties als uitbouwen, bergingen, dakkapellen kunnen zo worden ontworpen, dat ze zowel tijdens de nieuwbouw, maar ook achteraf als kant-en-klare prefab woonmodule, kunnen worden toegevoegd. Technisch perfect passend en helemaal in de stijl van de woning, geplaatst in één of twee dagen.

Een uitbouw in vijf dagen

Prefab biedt ook uitkomst voor bewoners van een bestaand huis die meer uit hun woonomgeving willen halen. Want hoe creëer je als woonconsument in korte tijd meer ruimte of een extra functie aan je woning? Met prefab! Dankzij prefab kunnen gezinnen bijvoorbeeld makkelijk een uitbouw aan hun huis zetten en kiezen senioren juist voor een prefab aanbouw die gelijkvloers wonen mogelijk maakt. Bij het ontwerp van bestaande woningen is vaak geen rekening gehouden met het achteraf toevoegen van een uitbouw. Toch kan zo’n woonmodule in drie tot vijf dagen worden geplaatst, aangesloten en afgewerkt.

Winst op de bouwplaats

Prefabricatie maakt een hoge productkwaliteit en groei in de bouwbranche mogelijk. Bouwelementen worden op goed geconditioneerde productielocaties zoveel als mogelijk geprefabriceerd en in toenemende mate in enkele gebouwdelen op locatie aangeleverd. De bouwtijd en de hoeveelheid arbeid op de bouwplaats worden hiermee aanzienlijk beperkt. Deze standaardisatie hoeft absoluut niet te leiden tot eenvormigheid en saaiheid. De kunst bij modulair bouwen is namelijk om samen goed doordachte bouwtechnische ontwerpprincipes af te spreken en toe te passen. Binnen de kaders van die principes heeft een architect of bouwkundig ontwerper nagenoeg alle ontwerpvrijheid.

Emergo Prefab woonmodule met badkamer

Downloads

© 2019 - Emergo Business Partners